Centar za razvoj karijere

  • centar_za_razvoj_karijere_1.jpg
  • centar_za_razvoj_karijere_2.jpg
  • centar_za_razvoj_karijere_3.jpg
  • centar_za_razvoj_karijere_4.jpg

Od marta mjeseca počinju značajne aktivnosti vezane za realizaciju projekta Općine,Centra i GAP-a vezanog za sanaciju prizemlja zgrade Centra i izgradnju "Centra za razvoj karijere".

Prostor u Centru će biti namijenjen srednjoškolcima,studentima nezaposlenim mladim ljudima , koji će na tom mjestu imati priliku da kroz organizirane kurseve , edukativne seminare,pronađu relevantne informacije o zapošljavanju te steknu znanje u pisanju CV-eva. Predviđeni su treninzi u voluntarizmu, koji bi studentima i učenicima pomogli u potrazi za poslom, te u odabiru odgovatrajućeg fakulteta na taj način i pravilno izabranog budućeg zanimanja.

"Centar za razvoj karijere" bi pružao usluge organiziranja kurseva stranih jezika ,informatike, pristup literaturi o volonterizmu i razvoju karijere, zatim male prezentacije Workshop/radionice , okrugle stolove i sl.

Centar bi prostorno trebao biti opremljen da može primiti oko 40 ljudi. Predviđen je prostor za savjetovanje i mentorstva, jedna mala kancelarija za probne i prave intervjue.

Centar će biti opremljen mobilnim namještajem te programskom opremom / kompjuteri, projektori, razglas, plazme za prezentaciju, stručna literatura sa prevodom.

Centar će raspolagati INFO pultom, kao i mobolnim štandovima , koji će služiti za potrebe SAJMOVA ZA RAZVOJ KARIJERE.

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2019 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010